Ontspannen in de drukte

Bijgewerkt op: 4 aug. 2021

We hebben het vaak ontzettend druk. Er is altijd wel iets wat gedaan moet en kan worden, we kunnen tv kijken als we ons vervelen. Altijd wel iets te kijken, doen, luisteren terwijl het juist zo goed is om even je rust te pakken.


Meditatie is voor mij een fantastische manier om dit te doen. Even tot mezelf te komen, geen afleidingen van buiten af. Ik merk ook altijd dat als ik meer mediteer ik ook minder behoefte heb aan tv/radio etc.

Ik las laatst de tekst "Het is goed om elke dag 20-30 minuten te mediteren, maar als je hier geen tijd voor hebt moet je 60 minuten mediteren". Ik moest hier enorm om lachen, maar ik ben het er wel mee eens.

Juist als ik er veel behoefte aan had was ik geneigd om niet de tijd er voor te nemen. Terwijl dit juist ontzettend belangrijk is. Inmiddels zit het zo in mijn dagelijkse routine dat ik het eigenlijk elke dag doe en soms nog extra indien nodig, maar heb je het niet in je vaste routine zitten dan is dit wel een mooie om te onthouden!


Heb je vragen over meditatie? Stel ze dan gerust.


Liefs,

Jamila


Beeldmateriaal trekt de aandacht. Gebruik een afbeelding en ondertitel om je bericht beter over te brengen.

#mindfullness #levensstijl #detox #resetten